VOLDTEKT

18.apr.2011 01:30 / 9 kommentarer ..


Jeg har litt lyst til å skrive om noe serriøst på bloggen av og til. Og i dag valgte jeg voldtekt.

 

Hva er voldtekt?

"Voldtekt er en forbrytelse og et seksuelt overgrep der noen blir påtvunget seksuell omgang, ofte ved bruk av trusler, vold eller medikamenter."

En person som skal begå en voldtekt mot et annet menneske trenger ikke nødvendigvis bruke fysisk eller psykisk makt. Et eksempel på dette er når overgriper blander narkotika eller medikamenter i drikken til den personen man vil voldta. Medikamenter som blir brukt til dette formålet, blir ofte kalt voldtektsdop.


Er det noe jeg hater så er det voldtekter, det ødelegger faktisk liv. Jeg har hørt og lest mange utrolige fæle historier. Og at noen har samvittighet til å gjøre noe så ondskapsfult skjønner ikke jeg. Jeg hører ofte kommentarer som, å gå sånn er som å bli bedt om å bli voldtatt. Men ingen vil bli voldtatt, ingen jenter ber om å bli voldtatt. Kanskje jenter nå til dags er naive og godtroende? Men burde man være redd for å gå ute? Burde man ha i bakhodet, hva man har på seg? Jeg syns ikke det, jeg syns at det burde være trygt å gå i hva man vil. Voldtekter gir ofte omfattende og langvarige psykiske skader, som igjen kan kan gjøre deg sjuk. Mange voldtektsofre utvikler psykiske symptomer som diagnostiseres som posttraumatisk stresslidelse (PTSD) som du kan lese mer om her. De psykiske reaksjonene kan være like alvorlige som reaksjoner etter naturkatastrofer, krig og tortur. Hvem som vil påføre ett annet menneske den slags skade, det skjønner ikke jeg? I mange tilfeller blir det skyldt på dårlig barndom osv, men er det grunn til å ødelegge livet til andre? Skal man være så patetisk og egoistisk at man ødelegger livet til andre for at man selv har opplevd noe fælt? I 2007 ble 3.800 seksuallovbrudd anmeldt, men 90% av voldtekter blir ikke politi anmeldt, og de fleste blir voldtatt av noen de kjenner. En viktig årsak til at så få ikke anmelder voldtekter er at så få saker ender med dom. Og jeg har hørt i mange tilfeller at det kan være verre å være offer enn gjerningsmann. Ihvertfall, hvis gjerningsmannen slipper unna. Her en en historie om en som ikke ble trodd, det var ikke så alvorlig tilfelle. Men uansett, da skjønner jeg offrene som ikke tørr og anmelde.


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
hits